Yuvarlak Desenli Bluz

Malzeme: Nako Rekor

Renk No: 256 Krem (4 yumak)

Tığ No: 3

Beden: 38

Örgü Şekli: Motifli

ÖN : Altı zincir örülerek ufak bir daire yapılacak. Üç zincirle çıkılıp onbir tane basit britle doldurulacak. Tekrar üç zincirle yukarı çıkılacak. Bir basit brit, bir aynı deliğe ikili basit brit, tekrar bir basit brit olmak üzere yirmibir basit britle kapatılacak. Tekrar yukarı üç zincirle çıkılacak. Bir basit brit, aynı deliğe ikili basit brit zincir olmak üzere bu işlem yirmi sefer tekrarlanacak. Tekrar üç zincir yukarı çıkılarak her deliğe bir basit brit yapılacak ve daire kapanacak. Bundan sonra örgü şemaya göre devam edilecek.

ARKA : 70 zincir çekilerek üzerine bir atmalı, bir çekmeli yetmiş brit örülecek. Dokuz sıra sonra başlardan birer tane eksiltilerek dört sıra yapılacak. On sıra örülerek çoğalarak yukarı çıkılacak ve kola gelinecek. Kol oyuğu için her iki baştan önce üç sonra iki ve bir kesilecek. Kol oyuğundan sonra onaltı. sırada arka yaka oyuğu yapılacak. Omuzlarda oniki ilmek kalana dek azaltarak kapatılacak.

bayan kadın Yuvarlak Desenli Bluz modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayanYuvarlak Desenli Bluz

KOL : 40 ilmek başlanacak. Aynı şekilde üzerine kırk tane bir atmalı ve bir çekmeli brit yapılacak. İki sefer yedi sırada başlarda bir’er artırılacak. Beşinci sırada bir çoğaltıldıktan sonra üç sırada bir çoğalma yapılacak. Daha sonra her sırada bir artırma yapılacak. Kol evi oyuğu için her iki baştan önce üç sonra iki ve bir ilmek bitirilecek. Omuz yuvarlanarak kapatılacak.