Saç Örgü Modelli Kız Çocuk Yelek Örneği

Malzeme: Süper İnci
Renk no: 275 (5 yumak)
Şiş no: 4,5
Örgü şekli: düz örgü ters örgü 2+2 lastik örgü 4+4 burgu modeli saç örgü modeli
Aksesuar Kemer

YAPILIŞI
ARKA: 102 ilmek başlanır. 8 cm 2+2 lastik örülüp düz örgüye geçilir. örgünün ters örülen kısmı ön yüz olarak kullanılır. beden boyu 41 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilip 90 ilmeğe düşülür. beden boyu 65 cm olduğunda omuzlar için 30 ar ilmek 3 aşamada beden boyu 66 cm de ortada kalan 30 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

Saç Örgü Modelli Kız Çocuk Yelek Örneği şemalı açıklamalı anlatımı yapılışı

ÖN: 60 ilmek başlanarak 8 cm 2+2 lastik örülerek diyagramdaki model uygulanır. beden boyu 41 cm olduğunda kol evi için bir taraftan 4+3+2+1 ilmek kesilerek 50 ilmeğe ulaşılır. beden boyu 48 cm örülüp yaka için ön ortasından 5+4+3+2+2+2+1+1 ilmek kesilir. beden boyu 65 cm de omuzda kalan 30 ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KAPÜŞON: 46 ilmek başlanır 50 cm 2+2 lastik örülüp, bitirilir. kapüşon yan tarafından katlanarak orta dikişi yapılır. dikiş yeri arka ortaya getirilerek yaka etrafına dikilir.

ÖN BİYELER: ön üst ortanın 5 cm aşağısından başlanarak etek kısmına kadar şişe 132 ilmek çıkarılır. 5 cm 2+2 lastik örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
Diğer ön ortası da aynı şekilde örülür. kapüşon dikildikten sonra kenarlarından şişe 166 ilmek çıkarılır 9 cm 2+2 lastik örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. kapüşon lastiğinin her iki tarafı ön ortasında bırakılan boşluğu ve ön ortası lastiğine dikilir.

KOL LASTİĞİ: Kol etrafından şişe 130 ilmek çıkarılır 3 cm 2+2 lastik örülüp ilmekler bir edfada kesilerek bitirilir.

KEMER: 15 ilmek başlanarak 1,5 metre 1+1 lastik örülüp bitirilir.