Saç Örgü Modelli Erkek Çocuk Hırka Örneği

Malzeme: Jeans
Renk no: 20169 (5 yumak)
Şiş no: 5
Örgü şekli: düz örgü ters örgü 2+2 lastik örgü 1+1 lastik örgü saç örgü modeli

Saç Örgü Modelli Erkek Çocuk Hırka Örneği açıklamalı anlatımı

YAPILIŞI
ARKA: 123 ilmek başlanır 4 cm 1+1 lastik örülür. ilmekler 12 ters 8 ilmek 2+2 lastik 12 düz 22 ilmek 2+2 lastik 12 düz 22 ilmek 2+2 lastik 12 düz 8 ilmek 2+2 lastik 15 ters şeklinde dizilir. 12 düz ilmeklere diyagramdaki model uygulanır. beden boyu 43 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 4+3+2+1+1+1 ilmek kesilerek 99 ilmeğe düşülür. beden boyu 69 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN: 65 ilmek başlanarak 4 cm 2+2 lastik örülür. ilmekler ön ortasından başlanarak 4 düz 22 ilmek 2+2 lastik örgü 12 düz 16 ilmek 2+2 lastik 11 ters şeklinde diziir. 12 düz ilmeğe diyagramdaki model uygulanır. beden boyu 43 cm örülerek kol evi içini bir taraftan 3+2+1+1 ilmek kesilerek 58 ilmeğe düşülür. beden boyu 60 cm olduğunda yaka için ön ortasından 8+4+3+2+1 ilmek kesilerek 40 ilmeğe düşülür. beden boyu 69 cm de omuzda kalan 40 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. diğer ön parçada aynı şekilde örülür.

KOLLAR: 56 ilmek başlanarak 4 cm 1+1 lastik örülür. ilmekler 10 ters 12 ilmek 2+2 lastik 12 düz 12 ilmek 2+2 lastik 10 ters  şeklinde dizilir. 12 düz örülen ilmekleri diyagramdaki model uygulanır. her iki taraftan 6 sıra arayla 8 defa 1 er ilmek artırılarak 72 ilmeğe ulaşılır. kol boyu 43 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+15 defa 1 er ilmek kesilir. kol boyu 55 cm de kalan 32 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. diğer kol da aynı şekilde örülür.

KAPÜŞON: Yaka etrafından şişe 112 ilmek çıkarılır, düz örgü yapılırken örgünün ters tarafı ön yüz olarak kullanılır. 24 cm ters örüldükten sonra ilmekler ortalanarak ortadaki 15 ilmek örülür. 1 ilmek kesilir geri dönülür. 15 ilmek örülür 1 ilemk kesilir geri dönülür 15 ilmek örülür 1 ilmek kesilir geri dönülür… şeklinde her iki taraftaki ilmekler kesilerek bitirilir. kalan 15 ilmek bir defada kesilip bitirilir.

CEPLER: 22 ilmek başlanarak düz örgüye geçilir. her sırada her iki taraftan 3 defa 1 er ilmek artış yapılarak 28 ilmeğe ulaşılır. cep boyu 7 cm ördükten sonra 5 cm 1+1 lastik örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

Saç Örgü Modelli Erkek Çocuk Hırka Örneği şemalı anlatımı