Pembe Yazlık Bluz

Malzeme: Vanessa
Renk No: 107 Pembe kırçıllı (10 yumak)
Şiş No: 9
Beden: 38
Örgü Şekli: Düz

KOL  : 22 ilmek başlanacak. Kol boyu otuzüç santimetre olduğunda kolim her iki yanından (Üç kere Bir) ilmek, (Dört kere İki) ilmek artış yapılacak.

Bu artışlar bittiğinde beden kısımlarını oluşturmak için kolda mevcut olan kırkdört ilmeğin her iki yanına Kırk’ar tane ilmek atılıp toplam 124 ilmeğe ulaşılacak. 124 ilmeklik kısım onüç santimetre örüldükten sonra orta kısma yaka çevresi açmak için atmış ilmek yapılıp onüç ilmek düz kesilecek ve kalan ellibir ilmek yapılacak.

Ellibir ve Atmış ilmek olarak ayrılan kısımlar, Onsekiz santimetre yapıldıktan sonra kesilen onüç ilmek tekrar artış örülerek 124 ilmeğe ulaşılacak. Bu kısımda onüç ilmek daha örüldükten sonra önce kenarlarda kırk’ar ilmek kesilecek. Daha sonra (Dört kere İki) ilmek, (Üç kere Bir) ilmek kesilip yirmiiki ilmeğe inilerek diğer kol örülmeye devam edilecek.

bayan kadın Pembe Yazlık Bluz modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Pembe Yazlık Bluz

Yirmiiki ilmeklik kol otuzüç santimetre yapıldıktan sonra bütün ilmekler kesilerek kazak tamamlanacak. Yaka kısmının düzgün durması için ortadaki yaka oyuğu etrafına seksendört ilmek şişe alınarak üç sıra yapıldıktan sonra bütün ilmekler kesilerek yaka tamamlanacak.