Nako Akılı Turbo Erkek Kazağı

BEDEN: 159 ilmek başlanacak, kenarlara İki düz gelecek şekilde, ara ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters., şeklinde dizilip, lastik modeli olarak 11 santimetre yapılacak. Hemen sonra şişe 24 ilmek atılıp, ilmekler birbirini lastik olarak takip edecek şekilde dizilip, bu kısım da 11 santimetre örülecek. Beden boyu 22 santimetre’de 24 ilmeğin çoğaldığı taraftan 40 ilmek kesilip altı sıra yapılacak, tekrar kesilen ilmeklerin tarafından 40 ilmek şişe atılıp, bu kısım 46 santimetre yapılacak, yeniden 40 ilmek kesilip altı sıra yapılacak, 40 ilmek şişe atılıp modele devam edilecek. Bu kısım 11 santimetre örülüp 24 ilmek kesilecek. 11 santimetre daha yapılıp bütün ilmekler kesilecek ve beden bitirilecek.

Nako Akılı Turbo Erkek Kazağı modelleri örnekleri çeşitleri örgü Turbo Erkek Kazağı

KOL: 55 ilmek başlanacak, ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters olarak dizilip 10 sıra örülecek. Hemen sonra ortadaki düz ilmeğin yanından lastik örgünün devamı sağlanarak çoğaltmalara başlanıp önce ortadaki düz ilmeğin sol tarafından üst üste iki kere Birer ilmek çoğalış yapılıp sekiz sıra yapılacak, hemen sonra aradaki ilmeğin sag kısımında üst üste iki kere Bir’er ilmek artış yapılıp, sekiz sıra yapılacak. Bu şekilde bir solundan bir sağından çoğalışlar örülerek aradaki ilmeğin sabit kalması sağlanır. Çoğalışlar sonucunda 77 ilmeğe ulaşılacak, kol boyu 49 santimetre’de kol üst kesimleri için, kenarlardan (Üç kere Üç), (dört kere dört) ilmek kesilip, tepede kalan 27 ilmek de kesilerek kol bitirilecek.

YAKA: Ön taraflardaki 11 santimetre’lik kısımlar açıkta kalacak şekilde tüm yaka çevresinde, şişe 113 ilmek takılacak. Yanlara İki düz gelecek şekilde ara ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters olarak dizilerek 32 sıra yapıldıktan sonra ilmekler kesilerek yaka bitirilecek. Ön kenar kısımları tığlanacak.