Kanguru Cepli Renkli Kız Çocuk Hırka Modeli

Malzeme: 188,4984,6964,6917,5290,10260 82 şer yumak)
Şiş no: 4
Örgü şekli: düz örgü ters örgü 1+1 lastik örgü

YAPILIŞI
RENK DİZİLİMİ: 3 cm 6917 sonraki renk değişimlerinde 6,5 cm arayla 10260,5290,6917,6964,4984,188,10260 renk nolu ipliklerle beden ve kollarda kullanılır.

kanguru cepli renkli kız çocuk hırka örneği yapılışı anlatımlı örgü hırka modelleri

ARKA: 6917 renk nolu iplikle 64 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. beden boyu 30 cm de kol evi için her iki taraftan 4 sıra arayla 7 defa 2 düz 1 ters 3 ilmek beraber alınarak 2 ilmek kesilir. şeklinde örgüye başlanır. beden boyu 45 cm de kalan 36 ilmek 1 defada kesilip bitirilir.

ÖN: 6917 renk nolu iplikle 64 ilmek başlanır arka beden gibi örülür. beden boyu 31 cm olduğunda yaka için ön ortasından ilmekler ortalanır, örgüye 2 parça halinde devam edilir. ön ortalarından 2 sıra arayla 8 defa 1 er ilmek kesilir, beden boyu 45 cm de omuzlarda kalan 10 ar ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

KOLLAR: 6917 renk nolu iplikle 34 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. her iki taraftan 2 cm arayla 6 defa 1 er ilmek artış yapılarak 46 ilmeğe ulaşılır. kol boyu 30 cm örülerek kol evi için her ik,i taraftan 4 sıra arayla 3 defa 2 ilmek düz 1 ters 3 beraber alınarak 2 ilmek kesilir. şeklinde 7 defa 2 ilmek düz 1 ters 2 beraber alınarak 1 ilmek kesilir. şeklinde örülür. kol boyu 47 cm de kalan 20 ilmek bir defada kesilerek bitirlir. diğer kolda aynı şekilde örülür.

KAPÜŞON: 10260 renk nolu iplikle 64 ilmek başlanır, düz örgü yapılır, 6,5 cm 6917, 6,5 cm 4984 renk nolu ipliklerle değişimli olarak örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. alt kısmından yaka etrafına dikilir.

YAKA: 6917 renk nolu iplikle 145 ilmek başlanır, 4 cm 1+1 lastik örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. ön ortasına çapraz dikilir.