Firketeli Uzun Hırka

BEDEN: 159 iimek başlanacak, kenarlarda İki düz gelecek şekilde, ara ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters., şeklinde dizilip, lastik örgü olarak 11 santimetre yapılacak. Hemen sonra şişe 24 ilmek atılıp, ilmekler birbirini lastik olarak takip edecek şekilde dizilip, bu arada da 11 santimetre yapılacak. Beden boyu 22 santimetre’de 24 ilmeğin çoğaltıldığı taraftan 40 ilmek kesilip altı sıra yapılacak, tekrar kesilen ilmeklerin tarafından 40 ilmek şişe atılıp, bu kısım 46 santimetre yapılacak, tekrar 40 ilmek kesilip altı sıra yapılacak, 40 ilmek şişe atılıp örgüye devam edilecek. Bu kısım 11 santimetre yapılıp 24 ilmek kesilecek. 11 santimetre daha yapılıp bütün ilmekler kesilecek ve beden bitirilecek.

bayan kadın Firketeli  Uzun Hırka modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Uzun Hırka

KOL: 55 ilmek başlanacak, ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters olarak dizilip 10 sıra yapılacak. Hemen sonra ortadaki düz ilmeğin kenarında lastik örgünün devamı sağlanarak artışlara başlanıp önce ortadaki düz ilmeğin sol kısımından üst üste iki kere Birer ilmek artış yapılıp sekiz sıra yapılacak, hemen sonra aradaki ilmeğin sag kısımından üst üste iki kere Bir’er ilmek artış yapılıp, sekiz sıra yapılacak. Bu şekilde bir solundan bir sağından çoğalışlar yapılarak aradaki ilmeğin sabit kalması sağlanır. Artışlar sonucunda 77 ilmeğe ulaşılacak, kol boyu 49 santimetre’de kol üst kesimleri için, yanlardan (Üç kere Üç), dört kere dört ilmek kesilip, tepede kalan 27 ilmek de kesilerek kol bitirilecek.

YAKA: Ön taraflardaki 11 santimetre’lik kısımlar açıkta kalacak şekilde tüm yaka çevrelerinde, şişe 113 ilmek takılacak. Kenarlara İki düz gelecek şekilde ara ilmekler Bir ters Bir düz, Bir ters olarak dizilerek 32 sıra yapıldıktan sonra ilmekler kesilerek yaka tamamlanacak. Ön kenar kısımları tığlanacak.