Fermuarlı Tiftikli Hırka

ARKA: 124 ilmek başlanacak, sekiz diş haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye geçilip, altı sıra yapılacak. Daha sonra krem iplik kullanılarak, dört ilmek kahve, dört ilmek krem ile iki sıra yapıldıktan sonra, kahve iplikle 58 sıra yapılacak. Krem ve bej kullanılarak iki şer sıralı dört’er ilmekli desen yapılıp, üzerine kahve ile 10 sıra yapılacak. İki sıra bej ile yapılıp, diğer iki sırada bir ilmek bej, bir ilmek kahve ile, takip eden iki sırada ise bej ve krem ile Bir’er ilmek yapılıp bu kısımdaki desen bitirilecek. Krem ile örgüye başlanıp iki sıra yapıldıktan sonra, kenarlarda kol evi oyuntusu için, üç’er ilmek kesilip, iki ilmek içerden içli kesimlere başlanacak. Kenarlarda iki ilmek içerden üç ilmek birlikte alınıp kesilerek, bu şekilde üst üste beş kere içli kesim örülerek arka parçada 94 ilmeğe düşülecek.
Beden boyu 52 santimetre de arka yaka çevresi 22 ilmek, kenarlardan 10 ar ilmek kesilirken, omuzlardaki ilmekler de (İki kere Bir) üç ilmek olarak kesilerek arka parça tamamlanacak.

bayan kadın Fermuarlı Tiftikli Hırka modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Fermuarlı Tiftikli Hırka

ÖN : 60 ilmek başlanacak, arka parçada tarif edilen şekilde örgü ve desen sıraları tekrarlanarak örgüye devam edilecek. Kol evi çevresi için kenarlarda üç ilmek kesilip, iki ilmek içerden üç ilmek birlikte alınıp kesilerek, bu şekilde üst üste altı kere içli kesim yapılarak ön parçada 45 ilmeğe düşülecek. Tüm beden boyu 46 santimetre’de ön yaka çevresinde (Bir kere Beş), (Bir kere Dört), (İki kere Üç), (Bir kere İki), her dört sırada bir (İki kere Bir) ilmek kesilip, omuzda kalan ilmekler (İki kere 13) ilmek olarak kesilip, ön parça da tamamlanacak, 60 ilmek başlanacak, sekiz diş haroşa yapıldıktan sonra, düz örgüye geçilip kenarlarda ve her 10 sırada bir artışlar örülerek bedendeki yapılan desenler kolda da uygulanacak. Kol boyu 37 santimetre’ye ulaştığında, bedenin göğüs hizasında yapılan desene başlanacak. Kol boyu 46 santimetre’de, 80 ilmeğe ulaşılmış olacak ve kol üst kesimlerine başlanacak. Yanlardan üç’er ilmek kesilip, iki ilmek içerden içli kesimlere başlanacak. Üst üste iki kere üç’er ilmek birlikte alınıp kesildikten sonra, yine üst üste 17 kere İkişer ilmek birlikte alınıp kesilecek. Daha sonra yine üst üste dört kere üç’er ilmek birlikte alınıp kesilerek, tepede kalan 16 ilmek de kesilip kol bitirilecek.

ÖN BANT : Ön kenardan şişe 104 ilmek takılıp, üç diş haroşa yapılıp ilmekler kesilerek bitirilecek.

YAKA: Şişe altı ilmek atılıp, ön bant kenarından diğer ön bant kenarına kadar tüm yaka kenarından 86 ilmek takılıp, altı ilmek şişe atılacak. Toplam 98 ilmek olan yaka, haroşa olarak yapılırken, kenarlarda bir ilmek içerden her dört sırada bir iki kere Bir’er ilmek artış yapılıp, bu arada yakada beş diş haroşa yapıldığında yedi ilmek örülüp, bir tane ilik açılacak. Yakada 10 diş haroşa olduğunda yine kenarlarda bir ilmek içerden , her dört sırada bir iki kere Ters ilmek kesilip, yakada toplam 15 diş haroşa olduğunda ilmekler kesilerek bitirilecek. Ön bantlar arasına fermuar dikilecek.