Desenli Yarım Kollu Bluz

Malzeme: Nako Saten
Renk No: 256 Krem (2 yumak), 219 Bej (3 yumak), 221 Kahve (2 yumak)
Şiş No: 4
Beden: 38
Örgü Şekli: Desenli

Ön : 103 ilmek (bir düz, bir ters) lastik olarak örülür. Sekiz sıra yapıldıktan sonra lastik üzerine diagramdaki desen başlanacak. Lastik üzerinde her  sekiz sırada bir (sekiz kere bir) ilmek kesim olacak. 20 sıra yapıldıktan sonra her sekiz sırada bir Birer ilmek artış yapılacak. Diagramdaki kol evi kenarına varmadan önce ön yaka çevresi için ortadan beş ilmek kesilecek. Desende kol evi oyuğu sırası geldiğinde kol evinden (Bir kere Dört) ilmek, (İki kere İki) ilmek, (iki kere Birer) ilmek kesilip desen takip edilecek. Ön yaka kesimi modelde görüldüğü gibi (Bir kere Sekiz) ilmek, (Bir kere Beş) ilmek, (İki kere Üç) ilmek olarak kesilecek. Omuzlarda (Bir kere Dokuz) ilmek (bir kere, altı) ilmek (bir kerede beş) ilmek olarak kesilip ön parça tamamlanacak.

Arka : On parçada yapılan sıralı işlemlerin hepsi arka parçada da yapılacak. Arka yaka kesimine gelinecek. Arka yaka kesimi omuzla birlikte aynı anda kesilecek. Omuzlar ön parçadaki şekilde kesilirken arka ortadan ondokuz ilmek, yanlardan da oniki ilmek olarak kesilerek arka parçada bitirilecek.

bayan kadın Desenli Yarım Kollu Bluz modelleri örnekleri çeşitleri örgü bayan Yarım Kollu Bluz

Kol : 61 ilmek (bir düz, bir ters) lastik olarak başlanacak. Atı sıra örüldükten sonra diagramdaki desene geçilecek. Lastik üstünde her dört sırada bir sekiz kere bir’er ilmek artış yapılacak. Desendeki kol evi kesim yerine ulaştığında kol kesimleri için (Bir kere Dört) ilmek, (İki kere İki) ilmek, (on kere bir) ilmek, (İki kere İki) ilmek, (İki kere Bir) ilmek, (İki kere İki) ilmek, (İki kere Bir) ilmek, (Bir kere İki) ilmek kesilip tepede kalan 13 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek.

Ön Yaka Bandı : 45 ilmek (bir düz, bir ters) lastik olarak iki adet bant sekiz sıra örülüp yaka kenarına dikilecek.

Yaka : Ön ve arka parçalar dikildikten sonra yaka kenarından toplam 111 ilmek şişe almarak (bir düz, bir ters) lastik olarak yaka dokuz santimetre örülüp bütün ilmekler düz olarak kesilerek yaka bitirilecek.