Çiçek Motifli Kız Çocuk Hırka Modeli

Malzeme: wool soft
Renk no: 6393, 4077,6540,1808 (1er yumak)
Şiş no: 4,5
Örgü şekli: düz örgü ters örgü 1+1 lastik örgü haraşo
Aksesuar: 1 adet düğme

YAPILIŞI
RENK SIRALAMASI: 2 sıra 6393, 3,5 cm 6540, 2 sıra 6393, 3,5 cm 1808, 2 sıra 6393, 3 cm 4077, 2 sıra 6393, 2 sıra 6393 renk nolu ipliklerle … şeklinde aynı sıralama ile örgüye devam edilir.

Çiçek Motifli Kız Çocuk Hırka Modeli anlatımlı yapılışı

ARKA: 4077 renk nolu iplikle 86 ilmek başlanır. 2 sıra 1+1 lastik örülüp düz örgüye geçilir. 2,5 cm örüldükten sonra renk sıralamasına uygun olarak örgüye devam edilir. beden boyu 31 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 3+2+1 ilmek kesilerek 74 ilmeğe düşülür. beden boyu 36 cm örülerek 6393 renk nolu iplikle örgüye devam edilir. beden boyu 50 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN: 4077 renk nolu iplikle 42 ilmek başlanır, arka beden gibi örülür. 4077 renk nolu iplikle ön ortasından 5 ilmek beden boyu haraşo örülür. beden boyu 36 cm örülerek 6393 renk nolu iplikle örgüye devam edilir. beden boyu 40 cm olduğunda yaka için ön ortasından 10+4+4+2+2+2 ilmek  kesilir. beden boyu 50 cm de omuzda kalan 23 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR: 4077 renk  nolu iplikle 42 ilmek başlanır. 2 sıra 1+1 lastik örülüp daha sonra düz örgü yapılır. bedendeki renk sıralaması uygulanır. beden boyu 42 cm örülerek 6393 renk nolu iplikle örgüye devam edilir. her iki taraftan 6 sıra arayla 9 defa 1 er ilmek artış yapılarak 60 ilmeğe ulaşılır. kol boyu 36 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+2+16 defa 1 er ilmek kesilir. kol boyu 51 cm de kalan 14 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. diğer kol da aynı şekilde örülür.

KAPÜŞON: Ön ortasından 3 er cm bırakılarak yaka etrafından şişe 4077 renk nolu iplikle 97 ilmek çıkarılır. aynı renk sıralamasıyla örülür. kapüşon boyu 17 cm örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. bitirilen taraftan ortadan katlanıp dikilir. kapüşon ön tarafından ve ön ortasından şişe 165 ilmek çıkarılır.  3 diş haraşo örülüp ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

ÇİÇEK YAPILIŞI: 1. sıra 6 zincir çekilerek birleştirilir. zincirin içine 20 adet trabzan yapılır. 2. sıra 1 trabzan üzerine 1 sık iğne yanındaki 3 trabzanın üzerine 3 trabzan yapılır. yanındaki trabzana geçilerek tekrar 1 sık iğne yapılır. … şeklinde sıra tamamlanır. toplam 5 adet yapılır. çiçeklerin her sırası bedende kullanılan renklerle yapılır.