Çiçek Motif Yakalı Çocuk Hırkası Modeli Yapılışı

Bahar ayları için kız çocuklarına şirinlik katacak çiçek motifleri ile renklendirilmiş gösterişli bir örgü çocuk hırkası modelini sizler için açıklamalı olarak anlattık. Kolay gelsin hanımlar…

Malzeme: Süper İnci
Renk no: 569 (3yumak), 12941,2524,4984,963,5903 (1 ‘er yumak)
Şiş no: 4,5
Tığ no: 4
Örgü Şekli: düz örgü, ters örgü, 1+1 lastik örgü, sık iğne, trabzan
Aksesuar: 2 metre kurdele
Yaş: 7-8 yaş için.

örgü çocuk hırka modelleri çiçek motifli çocuk hırkası modelleri örgü hırka anlatımlı yapılışı
YAPILIŞI
ARKA: 569 renk nolu iplikte 94 ilmek başlanır, 1 sıra 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçirilir. Beden boyu 30 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 2+25 defa 1 er ilmek kesilerek 40 ilmeğe düşülür. Beden boyu 34 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 26 ilmek bir defada kesilir. Yakanın her iki tarafından 7 şer ilmek daha kesilir. Beden boyu 38 cm de ilmekler sıfırlanır.

ÖN: 569 renk nolu iplikle 52 ilmek başlanır, 1 sıra 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 30 cm örülerek kol evi için bir taraftan 2+10 defa 1 er ilmek kesilerek 40 ilmeğe düşülür. Ön ortasından 4 ilmek beden boyu 2+2 lastik örülür.  Beden boyu 34 cm örülerek yaka için ön ortasından 15+4+4+2+3+7+4 ilmek daha kesilir. Beden boyu 38 cm de ilmekler sıfırlanır. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür.

KOLLAR: 569 renk nolu iplikle 66 ilmek başlanarak 1 sıra 1+1 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. 10 sıra arayla 6 defa 1 er ilmek kesilerek 54 ilmeğe düşülür. Kol boyu 30 cm olduğunda her iki taraftan 10 defa 1 er ilmek daha kesilerek 34 ilmekle örgüye devam edilir. Kol boyu 37 cm de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.

MOTİF YAPILIŞI: Tüm renkler kullanılarak toplam diyagramdaki modele göre 89 adet motif yapılır.  69 adet robaya, 10 ar adet kollara ayrılarak eklenir.
Örülen parçalar dikildikten sonra roba kısmı dikilir. Roba kısmındaki motifler üzerine  8 er zincir çekilir, üzerine 10 ar adet sık iğne yapılır. Kol motifleri de dikildikten sonra ön ortasına kurdele ile bağcık yapılır.